Multiculturele communicatie training

Wat is Multiculturele Communicatie?

Bent u in staat te zeggen wat u wilt zeggen zonder de relatie met de ander te beschadigen? Multicultureel communiceren is in onze huidige maatschappij niet meer weg te denken. In onze multiculturele samenleving met al zijn verschillende culturele achtergronden komt een boodschap vaak anders over dan in de bedoeling is met alle gevolgen van dien. Onbedoeld wordt een relatie beschadigd dit komt een productieve samenwerking niet ten goede.

Communiceren met collega’s met een andere achtergrond wordt in de praktijk vaak als ‘moeilijk’ ervaren.  De verschillen in taal en cultuur spelen een belangrijke rol. Daarnaast zijn de verschillende gewoonten wat betekent ook verschillen in omgaan met informatie. Niet alleen de manier waarop informatie wordt verkregen, maar ook inhoudelijke thema’s kunnen anders worden geïnterpreteerd.

Onze training geeft op een respectvolle manier een andere kijk op communiceren met onze medemens met een ander cultureel erfgoed, men krijgt inzicht in de belevingswereld van de ander. De interactie tussen mensen neemt toe als er sprake is van begrip, respect en waardering over en weer.

omhoog | home